ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
16.11.2019

5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕΜ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ της ΕΤΕΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ  από ΤΟΝ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ 

 

Στις 16 Νοεμβρίου φέτος η ΕΤΕΜ συγκέντρωσε για άλλη μία φορά παγκοσμίου φήμης ονόματα της αρχιτεκτονικής σκηνής στη Διεθνή Διάσκεψη Μηχανικών Προσόψεων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα – επαγγελματίες από παγκόσμια αρχιτεκτονικά γραφεία, μηχανολογικές εταιρείες και εκπρόσωποι του κλάδου των κατασκευών .

«Είμαστε περήφανοι που η διάσκεψη μηχανικών προσόψεων της ΕΤΕΜ μετατράπηκε σε μία επαγγελματική πλατφόρμα που παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες και τάσεις στον τομέα των μηχανικών προσόψεων και τις τελευταίες ιδέες και απόψεις στον τομέα της αρχιτεκτονικής και της αειφόρου ανάπτυξης», με αυτά τα λόγια εγκαινίασε το φόρουμ ο Λάμπρος Γιαννούχος, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΕΤΕΜ.

Ο Χρίστο Νίτσεφ, αρχιτεκτονικός σύμβουλος στην ομάδα μεγάλων έργων της ΕΤΕΜ στη Βουλγαρία εγκαινίασε το πρώτο πάνελ του φόρουμ. Παρουσίασε ορισμένες από τις τάσεις στον σχεδιασμό των προσόψεων σε συνθήκες τεχνολογικής και ψηφιακής προόδου. Ο Χρίστο Νίτσεβ παρουσίασε στο κοινό και το πρώτο περίπτερο επίδειξης με μια πρόσοψη υαλοπινάκων με ροή κυκλοφορούμενου νερού που άνοιξε στη Βουλγαρία. Το περίπτερο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου InDeWaG, στο οποίο η ΕΤΕΜ είναι συνεργάτης και η ομάδα της εταιρείας δημιούργησε και ανέπτυξε το καινοτόμο σύστημα πρόσοψης.

Ο Παύλος Βαταβάλης, Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της ΕΤΕΜ, παρουσίασε τις νέες εξελίξεις της ΕΤΕΜ και ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με την πορτογαλική μάρκα για τα μινιμαλιστικά συστήματα αλουμινίου HYLINE. Η ETEM ενσωματώνει επισήμως όλα τα προϊόντα της μάρκας στο χαρτοφυλάκιό της και θα είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπός της για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων επέτρεψε την πραγματοποίηση ακόμη και των πιο τολμηρών αρχιτεκτονικών έργων.

 

Ο αρχιτέκτονας Miron Mutyaba παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο κτίριο εξωσκελετών σε ελεύθερη μορφή.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα στο συνέδριο - το πρώτο ψηλό κτίριο στον κόσμο με εξωσκελετό σε ελεύθερη μορφή, παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Miron Mutyaba, επικεφαλής σχεδιαστή της Zaha Hadid Architects. Παρουσίασε δε ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού και εκτέλεσης του ξενοδοχείου Morpheus 5 αστέρων.

 

Ορισμένα πολυτελή έργα από το χαρτοφυλάκιο της SAOTA Architecture & Design παρουσιάστηκαν από τον Philippe Fouché , Διευθυντή του Αρχιτεκτονικού Γραφείου, με έδρα τη Νότια Αφρική. Οι εργασίες σχετικά με τα κτίρια κατοικιών στο Κέιπ Τάουν έχουν μια ισχυρή σύνδεση με τις γύρω περιοχές της υπαίθρου - το τοπίο, την τοπογραφία και τις προκλήσεις του ανάγλυφου,δήλωσε ο Philippe Fouché, που παρουσίασε επίσης τη μοναδική καμπύλη πρόσοψη του έργου Neul Quarree, που υλοποιήθηκε στη βιομηχανική περιοχή στο Αμβούργο.

 

Η αρχιτέκτονας Manuela Belova, εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στο Συμβούλιο για τα Υψηλά Κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH), ενημέρωσε το κοινό για τον σκοπό και τις δραστηριότητες αυτού του παγκόσμιου επαγγελματικού οργανισμού.

 

Η BIM τεχνολογία και τα διάφορα τεχνολογικά εργαλεία της ομάδας ELVAL COLOR παρουσιάστηκε από τον Άγγελο Ζωγράφο, τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας. Ο προκαταρκτικός σχεδιασμός του σύνθετου περιτυλίγματος είναι  εξ ολοκλήρου ψηφιακός, ο οποίος εγγυάται την αποτελεσματική και ποιοτική ενσωμάτωση των πάνελ. Τα σύνθετα υλικά μπορούν να εγκατασταθούν κάθετα στη συγκεκριμένη μονάδα.

 

Ο Pablo Zamorano του Heatherwick Studio μοιράστηκε την προσέγγιση της ομάδας στο στούντιο σχετικά με τη διαδικασία σχεδιασμού και υπολογιστικής μηχανικής. Αυτό που διακρίνει όλα τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου είναι ότι είναι απτά, με υλικά που μπορούν να γίνουν αισθητά και προσφέρουν ζεστασιά στον χώρο.

 

Για τον Γκεόργκι Πέτροφ, αναπληρωτή διευθυντή στο γραφείο της Νέας Υόρκης Skidmore, Owings & Merrill (SOM), σήμερα οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί καλούνται να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο σε συνθήκες συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού και μετανάστευσης ανθρώπων στις μεγάλες πόλεις.

 

Ο Daniel Bosia, Διευθυντής Σχεδίασης στο γραφείο του Thornton Tomasetti στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η ομάδα του ερευνά μια σειρά υλικών και καινοτόμων τεχνολογιών επένδυσης προσόψεων. Έδειξε διάφορα δομικά σχέδια που δοκιμάστηκαν αρχικά ως ενότητες 3D και στη συνέχεια υλοποιήθηκαν σε διαφορετικές κλίμακες

 

"Η αρχιτεκτονική προορίζεται να εξυπηρετεί τους ανθρώπους και η πρόσοψη είναι το πρόσωπο με το οποίο παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό εργαλείο", δήλωσε ο αρχιτέκτονας. Άγγελ Ζαχαριέφ του Studio A & A. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ποικιλομορφία ανθρώπων και ζωντανών οργανισμών πολλαπλασιάζεται στην όψη των πόλεων και της αρχιτεκτονικής τους.

 

Ο Steven Kennedy, συνεργάτης της GRIMSHAW ARCHITECTS, παρουσίασε διάφορες καινοτόμες τεχνικές σχεδιασμού και λύσεις για την υλοποίηση αρχιτεκτονικών σχεδίων σε αρμονία με το περιβάλλον τους. Ένα τέτοιο έργο είναι ο Βοτανικός Κήπος του Ομάν, ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή στους πρόποδες του βουνού Al Hajar στο οποίο ο Stephen Kennedy εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια.

 

Ο μηχανικός Vladimir Marinov από τη Studio Define Engineers μοιράστηκε με το κοινό τις δομές και τις λύσεις πρόσοψεων σχεδίων στα οποία εργάστηκε, όπως το Coal Drops Yard, η Sagrada Familia, το νέο στάδιο Camp Nou στη Βαρκελώνη και το Sky Fort στη Sofia. Παρουσίασε επίσης καινοτόμο λογισμικό που θα μεταβάλλει εντελώς τη σχέση πελάτη-αρχιτέκτονα και θα την ψηφιοποιήσει.

Χορηγοί στην εκδήλωση ήταν οι εταιρείες Elval Colour, Ursa, Sherwin-Williams, Şişecam Flat Glass, Nemetschek Bulgaria, όπως και το Συμβούλιο για τα Ψηλά Κτίρια (CTBUH).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

17.12.2020
thumb

ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΕΜ ΕΝΑ LIKE ΚΑΙ ΕΝΑ SHARE ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Αυτά λοιπόν τα διαφορετικά Χριστούγεννα, μετατρέπουμε τα like και τις κοινοποιήσεις σας σε χρήματα για την ενίσχυση του σκοπού του ιδρύματος «Χριστιανική Στέγη κοριτσιού : Αγία Άννα» ( 0,50 € / ανά like & share).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
15.12.2020
thumb

Η ΕΤΕΜ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤG ΤΕCHNICAL APPROVAL

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως η ΕΤΕΜ έλαβε την πιστοποίηση ATG Technical Approval για τα υψηλής απόδοσης συστήματα ανοιγόμενων παραθύρων Ε68 & Ε75.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30.11.2020
thumb

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΜ ΜΕ ΤΟ CAYO EXCLUSIVE RESORT.

Το Cayo Exclusive Resort & Spa είναι ένα νέο, μοντέρνο και οικολογικά ευαίσθητο πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6.11.2020
thumb

H ΕΤΕΜ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ SKY FORT

Με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το 2022 ο υψηλότερος ουρανοξύστης των Βαλκανίων στη Σόφια θα έχει συνολικό ύψος 202 μέτρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ