ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
5.10.2020

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ιοί επιβιώνουν για λιγότερες ώρες στις επιφάνειες αλουμινίου

Σε αυτή την εποχή των περίπλοκων επιδημιολογικών  καταστάσεων και της αυξημένης προσοχής στον κλάδο της Υγείας προκύπτουν διάφορα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή χρήση επιφανειών σε δημόσιους και κοινοχρήστους  χώρους των υγειονομικών εγκαταστάσεων. Οι ειδικοί εστιάζουν στα υλικά που χρησιμοποιούνται σε επιφάνειες περιοχών με συχνή χρήση  των ανθρώπων και τις επιλογές που μπορεί να επηρεάσουν την εξάπλωση ιών, βακτηρίων και μολυσματικών ασθενειών σε αυτές. Ενώ υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες για την εξελικτική πορεία του  ιού COVID-19 ,πρόσφατα δεδομένα δείχνουν σημαντικές διαφορές στην διάρκεια ζωής των ιών σε διαφορετικές επιφάνειες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι επεξεργασίας των υλικών, οι οποίοι φαίνεται να μειώνουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την επιβίωση ιών και βακτηρίων, αυξάνοντας την ικανότητα των επιφανειών να καταστρέφουν τα παθογόνα στοιχεία.

Μια μεγάλη ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Hospital Infection ελέγχει τα στελέχη ανθρώπινου Κορωναίου για την ύπαρξή τους σε διαφορετικές επιφάνειες και διαπίστωσε ότι ο ιός έζησε από δύο έως οκτώ ώρες σε επιφάνειες αλουμινίου, ενώ σε πολλά άλλα υλικά επιβίωσε για ημέρες. Μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο «The Lancet» και στο «The New England Journal of Medicine» επιβεβαιώνουν τη μεγαλύτερη επιβίωση των στελεχών του Κορωναίου σε χάλυβα και πλαστικό. Επιπλέον, διάφορες τεχνολογίες φινιρίσματος, όπως η ανοδίωση, η  χάραξη, η σφράγιση και η επικάλυψη, μπορούν να προσθέσουν αντιμικροβιακές ιδιότητες στην επιφάνεια του αλουμινίου, γεγονός που το καθιστά αφιλόξενο σε βακτήρια και ιούς. Τα προϊόντα αλουμινίου - με τα χαρακτηριστικά τους  - που αφορούν τη θερμική αγωγιμότητα, την υψηλή αντοχή στη διάβρωση και τις ανθεκτικές ιδιότητες επίστρωσης - αντέχουν σε διάφορες τεχνικές καθαρισμού και απολύμανσης και διευκολύνουν τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Τα προφίλ διέλασης αλουμινίου χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρχιτεκτονική των δημόσιων κτιρίων και συχνά επιλέγονται για δομικές, διακοσμητικές και λειτουργικές εφαρμογές λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους.

Στις συνθήκες της τρέχουσας πανδημίας ένας ακόμη σύμμαχος μας αναδεικνύεται το αλουμίνιο .

 

* Το υλικό χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα δεδομένα που παρέχονται από το Συμβούλιο Διέλασης Αλουμινίου (AEC). Οι πληροφορίες λαμβάνονται από πηγές αναφοράς που θεωρούνται αξιόπιστες.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

17.11.2020
thumb

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΝΑΤΑΣΣΑ ΛΙΑΝΟΥ

Το LC Architects (LC-A) είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο και βραβευμένο γραφείο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διευθύνεται απο την Νατάσσα Λιανού και τον Ερμή Χαλβατζή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
12.11.2020
thumb

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΕΜ ΣΤΟΝ PAVEL YANEV

5 ερωτήσεις της ΕΤΕΜ στον Pavel Yanev, επικεφαλή του “ALL in Studio”,που ιδρύθηκε το 2010 και είναι γνωστό για τη δημιουργία έργων από το Α εώς το Ω.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5.10.2020
thumb

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΠΕΝΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Σας παρουσιάζουμε πέντε παγκοσμίου φήμης ,πετυχημένες γυναίκες αρχιτέκτονες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.9.2020
thumb

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Στην καθημερινή μας ζωή μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση και οπτική απόλαυση από πολλά διαφορετικά πράγματα. Αναμφίβολα, η τέχνη είναι μια σημαντική και απαραίτητη πηγή έμπνευσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ