ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
5.10.2020

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ιοί επιβιώνουν για λιγότερες ώρες στις επιφάνειες αλουμινίου

Σε αυτή την εποχή των περίπλοκων επιδημιολογικών  καταστάσεων και της αυξημένης προσοχής στον κλάδο της Υγείας προκύπτουν διάφορα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή χρήση επιφανειών σε δημόσιους και κοινοχρήστους  χώρους των υγειονομικών εγκαταστάσεων. Οι ειδικοί εστιάζουν στα υλικά που χρησιμοποιούνται σε επιφάνειες περιοχών με συχνή χρήση  των ανθρώπων και τις επιλογές που μπορεί να επηρεάσουν την εξάπλωση ιών, βακτηρίων και μολυσματικών ασθενειών σε αυτές. Ενώ υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες για την εξελικτική πορεία του  ιού COVID-19 ,πρόσφατα δεδομένα δείχνουν σημαντικές διαφορές στην διάρκεια ζωής των ιών σε διαφορετικές επιφάνειες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι επεξεργασίας των υλικών, οι οποίοι φαίνεται να μειώνουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την επιβίωση ιών και βακτηρίων, αυξάνοντας την ικανότητα των επιφανειών να καταστρέφουν τα παθογόνα στοιχεία.

Μια μεγάλη ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Hospital Infection ελέγχει τα στελέχη ανθρώπινου Κορωναίου για την ύπαρξή τους σε διαφορετικές επιφάνειες και διαπίστωσε ότι ο ιός έζησε από δύο έως οκτώ ώρες σε επιφάνειες αλουμινίου, ενώ σε πολλά άλλα υλικά επιβίωσε για ημέρες. Μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο «The Lancet» και στο «The New England Journal of Medicine» επιβεβαιώνουν τη μεγαλύτερη επιβίωση των στελεχών του Κορωναίου σε χάλυβα και πλαστικό. Επιπλέον, διάφορες τεχνολογίες φινιρίσματος, όπως η ανοδίωση, η  χάραξη, η σφράγιση και η επικάλυψη, μπορούν να προσθέσουν αντιμικροβιακές ιδιότητες στην επιφάνεια του αλουμινίου, γεγονός που το καθιστά αφιλόξενο σε βακτήρια και ιούς. Τα προϊόντα αλουμινίου - με τα χαρακτηριστικά τους  - που αφορούν τη θερμική αγωγιμότητα, την υψηλή αντοχή στη διάβρωση και τις ανθεκτικές ιδιότητες επίστρωσης - αντέχουν σε διάφορες τεχνικές καθαρισμού και απολύμανσης και διευκολύνουν τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Τα προφίλ διέλασης αλουμινίου χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρχιτεκτονική των δημόσιων κτιρίων και συχνά επιλέγονται για δομικές, διακοσμητικές και λειτουργικές εφαρμογές λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους.

Στις συνθήκες της τρέχουσας πανδημίας ένας ακόμη σύμμαχος μας αναδεικνύεται το αλουμίνιο .

 

* Το υλικό χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα δεδομένα που παρέχονται από το Συμβούλιο Διέλασης Αλουμινίου (AEC). Οι πληροφορίες λαμβάνονται από πηγές αναφοράς που θεωρούνται αξιόπιστες.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

31.5.2021
thumb

ΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ Η ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΕΠΤΥΝΣΕΙΣ

Θέλουν ίσως να δώσουν στο κτίριο μία δυναμική, να το κάνουν πιο ελαφρύ και να δώσουν στο μάτι την εντύπωση ότι ανυψώνεται προς τα πάνω, δημιουργώντας μία αίσθηση υπερβατική.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
21.5.2021
thumb

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Από τη στιγμή της σύλληψης μιας ιδέας, η ETEM βοηθά ιδιώτες, επενδυτές, αρχιτέκτονες και μηχανικούς, να καθορίσουν τις προδιαγραφές του έργου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5.5.2021
thumb

ETEM: ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ

Η ΕΤΕΜ δεν βρίσκεται απλά στο σπίτι σας, αλλά όπου υπάρχει ένα παράθυρο, αναφέρει ο κ. Ιωάννης Χρυσάφης, Διευθυντής Οperations & Μarketing της εταιρείας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5.5.2021
thumb

ΕΤΕΜ : ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Το όνομα της είναι συνώνυμο με την πρωτοπορία, την καινοτομία και τις σύγχρονες εφαρμογές, που καλύπτουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ