ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
12.4.2019

ΓΥΑΛΙ-ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Γυαλί βρήκε την ηγετική του θέση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, με μια ολοένα ευρύτερη εφαρμογή ως δομικό στοιχείο. Το φυσικό και σαφές όραμά του αντιστοιχεί απόλυτα στις τελευταίες τάσεις στους υαλοπίνακες προσόψεων και μέσω της υψηλής προσαρμοστικότητάς του σε άλλα στοιχεία του κελύφους, η χρωματική και τεχνολογική καινοτομία ενσωματώνεται στα πιο γενναία αρχιτεκτονικά έργα.

Μέχρι πριν από χρόνια, το γυαλί περιοριζόταν σε υλικό που σχετίζεται με την εκλέπτυνση και την ομορφιά και η χρήση του περιορίστηκε σε εξελιγμένα κρυστάλλινα δοχεία και διακοσμητικά στοιχεία. Με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και την είσοδο των γυάλινων προσόψεων σε αυτό δημιουργήθηκε ένα νέο και ανεξίτηλο ίχνος σε αστικά τοπία, και τώρα το αρχιτεκτονικό γυαλί σχηματίζει σύγχρονες τάσεις στη βιώσιμη αρχιτεκτονική.

Το γυαλί είναι ένα οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμο υλικό. Ταυτόχρονα, τα γυάλινα στοιχεία σε κάθε σχέδιο έχουν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά - το επίπεδο μετάδοσης φωτός και το βάρος. Επομένως, οι καινοτομίες στην παραγωγή γυαλιού εστιάζονται στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης μέσω των αισθητικών και πρακτικών ιδιοτήτων των προϊόντων γυαλιού.

Με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής, το γυαλί αρχίζει να χρησιμοποιείται για «άνοιγμα» των εσωτερικών χώρων και συνδέει τους κατοίκους τους, δίνοντας το αίσθημα της ελευθερίας. Ενσωματώνονται σύγχρονες λύσεις γυαλιού, οι οποίες προσφέρουν ακουστική και θερμική άνεση, σε συνδυασμό με ανοιχτούς εσωτερικούς χώρους που επεκτείνουν τον ορίζοντα των επιβατών, ακόμη και στο πιο πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον. Αυτή η τάση κατακτά γραφεία και εμπορικά συγκροτήματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα δημόσια κτίρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι το γυαλί ως δομικό υλικό εμπλέκεται ενεργά στην δομοστοιχειωτή κατασκευή. Η αρθρωτή σχεδίαση ελαχιστοποιεί την προσπάθεια, τις απώλειες υλικού και χρόνου, ειδικά στο χώρο του ξενοδοχείου. Ένα γυαλί είναι ιδανικό για μεταφορά σε χύμα ή προσχηματισμένα σχήματα για συναρμολόγηση επί τόπου, ενθαρρύνοντας την καθαρή κατασκευή. Με την αρθρωτή φύση του, οι γυάλινες κατασκευές αντιμετωπίζουν εξωτερικές επιρροές - φωτιά, άνεμο, σεισμούς και άλλα φυσικά στοιχεία. Μεμονωμένοι αρθρωτοί τομείς του έργου μπορούν να επισκευαστούν ή να συντηρηθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Τα επικαλυμμένα και πλαστικοποιημένα προϊόντα ελέγχουν την εξάπλωση επικίνδυνων τεμαχίων σε περίπτωση κρούσης. καταστέλλοντας έτσι τον φόβο που σχετίζεται με την ευαισθησία του γυαλιού

Από όλα τα παραδοσιακά οικοδομικά υλικά - ξύλο, πέτρα, τοιχοποιία, μέταλλα, σκυρόδεμα - γυαλί είναι πιθανώς το μόνο που συνεχίζει να επιδιώκει καινοτόμες βελτιώσεις και δεν έχουμε δει ακόμα απίστευτες εφαρμογές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

31.5.2021
thumb

ΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ Η ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΕΠΤΥΝΣΕΙΣ

Θέλουν ίσως να δώσουν στο κτίριο μία δυναμική, να το κάνουν πιο ελαφρύ και να δώσουν στο μάτι την εντύπωση ότι ανυψώνεται προς τα πάνω, δημιουργώντας μία αίσθηση υπερβατική.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
21.5.2021
thumb

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Από τη στιγμή της σύλληψης μιας ιδέας, η ETEM βοηθά ιδιώτες, επενδυτές, αρχιτέκτονες και μηχανικούς, να καθορίσουν τις προδιαγραφές του έργου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5.5.2021
thumb

ETEM: ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ

Η ΕΤΕΜ δεν βρίσκεται απλά στο σπίτι σας, αλλά όπου υπάρχει ένα παράθυρο, αναφέρει ο κ. Ιωάννης Χρυσάφης, Διευθυντής Οperations & Μarketing της εταιρείας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5.5.2021
thumb

ΕΤΕΜ : ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Το όνομα της είναι συνώνυμο με την πρωτοπορία, την καινοτομία και τις σύγχρονες εφαρμογές, που καλύπτουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ