ETEM Logo
ETEM Logo
Κλείσιμο
4.2.2021

ETEM : Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΛΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΤΕΜ: Η κορυφαία βιομηχανία διέλασης αλουμινίου συνεχίζει να αναπτύσσεται

Το 2020 αποτέλεσε ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ωστόσο, για τη βιομηχανία διέλασης αλουμινίου ΕΤΕΜ, η περασμένη χρονιά αποτέλεσε ένα ακόμη εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης και εξέλιξης. Συγκεκριμένα, η ιστορική εταιρεία διέλασης αλουμινίου, μετά τη μεταφορά του συνόλου της παραγωγικής της διαδικασίας από το εργοστάσιο της Βουλγαρίας στη Μαγούλα, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο και μετά τις παράλληλες επενδύσεις στο βαφείο ηλεκτροστατική βαφής, παρουσίασε συνεχή αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων, βελτιώνοντας και ενισχύοντας σημαντικά τα μεγέθη της σε σχέση με το 2019.

Τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ως απόρροια της νέας πολιτικής που εφαρμόστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία έθεσε ως προτεραιότητα την λειτουργική της αναδιοργάνωση αλλά και την επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, με ευρεία γκάμα λύσεων, για την αύξηση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, με την ευόδωση των στόχων στην ελληνική αγορά, η εταιρεία πέτυχε να ενισχύσει σημαντικά τη διείσδυσή της σε νέες αγορές του εξωτερικού συνάπτοντας ιδιαίτερα επωφελείς συμφωνίες.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές της εταιρείας, η θετική τροχιά αναμένεται να συνεχιστεί και το 2021 καθώς σε υλοποιειται το πλάνο αύξησης της  παραγωγικής δυναμικότητας και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της ΕΤΕΜ και εισαγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων & λύσεων. Παράλληλα, αναμένεται ισχυρή τόνωση της ζήτησης στην ελληνική αγορά, με κινητήριο μοχλό τα συνεχή νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με δεδομένο ότι τα  προγράμματα αυτά θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων από την εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης για νέες παραγωγικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της ΕΤΕΜ.

Ιστορία

Η ΕΤΕΜ με μισό αιώνα παρουσίας στην ελληνική αγορά, διαχρονικά ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός των συνόρων. Η παραγωγική της δραστηριότητα ξεκινά στη δεκαετία του ' 60 όταν και σχεδιάστηκαν τα πρώτα ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου. Η ίδρυση της “Εταιρείας Ελαφρών Μετάλλων” έγινε το 1971, με την ΕΤΕΜ να είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Μεταξύ των οροσήμων της εταιρείας περιλαμβάνεται και η εφαρμογή του πρώτου υαλοπετάσματος σε υψηλό κτίριο, στις αρχές του 1970, στον Πύργο των Αθηνών. Πλέον, η ΕΤΕΜ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανιών διέλασης αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτοντας υπερσύγχρονες μονάδες διέλασης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Σερβία και Ουκρανία και εξαγωγές σε περισσότερες από 57 χώρες.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η ΕΤΕΜ είναι σταθερά προσανατολισμένη στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και λειτουργεί υπεύθυνα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Για την ΕΤΕΜ αποτελεί στρατηγική επιλογή η εφαρμογή πρακτικών υπεύθυνης λειτουργίας στις αποφάσεις, τις διαδικασίες και τα συστήματα που εφαρμόζει. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικά υπεύθυνης επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας, η ΕΤΕΜ έχει υιοθετήσει μεθόδους και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον και εστιάζει στη δημιουργία προϊόντων και λύσεων που έχουν θετική επίδραση στον αστικό ιστό. Παράλληλα επενδύει στους ανθρώπους της και εστιάζει σε υπεύθυνες εργασιακές πρακτικές ενώ εφαρμόζει πελατοκεντρική φιλοσοφία, εστιάζει στη φροντίδα για την κοινωνία με έμφαση στην ευρύτερη οικονομική ευημερία και επιδιώκει τη δημιουργία αξίας προς όλους τους συμμέτοχους και τους κοινωνικούς εταίρους της.

Η εταιρεία

H ΕΤΕΜ διαθέτει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο παραγωγής και πωλήσεων και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρείες διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αποτελεί τον πρώτο ενοποιημένο σχεδιαστή και παραγωγό αρχιτεκτονικών συστημάτων και προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές εφαρμογές στη χώρα μας. Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής της ξεπερνά τους 15 χιλιάδες τόνους, ενώ διαρκείς είναι οι επενδύσεις της σε νέες υποδομές, προηγμένο εξοπλισμό αλλά και έμψυχο δυναμικό, διασφαλίζοντας την διαρκή εξέλιξη αλλά και την εδραίωσή της στις παγκόσμιες αγορές.

Στα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στο σχεδιασμό και την κατασκευή προφίλ για αρχιτεκτονικά συστήματα και διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, η ΕΤΕΜ έχει επιτύχει να καθιερωθεί εξυπηρετώντας με ακεραιότητα, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες των πελατών της με προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας. Τέλος, η ETEM συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναζητεί ευκαιρίες για μεγαλύτερη διείσδυση και εδραίωση σε περισσότερες χώρες και αναδυόμενες αγορές.  

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

2.12.2021
thumb

ΕΤΕΜ: ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ SwimRun ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Το 3ο TRIMORE SwimRun Hydra, πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Νοεμβρίου ενθουσιάζοντας για ακόμη μια χρονιά τους λάτρεις της multisport δράσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2.11.2021
thumb

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ

Στις αρχές του 19ου αιώνα η ζωή ενός Ευρωπαίου οριζόταν πλέον, μεταξύ άλλων, από την τεχνολογία, την αστικοποίηση και την αποικιοκρατία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18.10.2021
thumb

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση στο πέρασμα των αιώνων. Στοιχεία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18.10.2021
thumb

ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ: ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;

Ο σχεδιασμός νέων χώρων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων, μέσω της εφαρμογής ταχύτερα αναπτυσσόμενων τεχνολογιών, θεωρείται μια σημαντική πρόκληση για την αρχιτεκτονική του μέλλοντος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ