home page ΕΡΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΑ
GREECE ΕΝ | ΕL
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΧΩΡΑ
ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ
Georgi Petrov: 5 Eρωτήσεις από την ΕΤΕΜ

Posted on: 25-04-2020

Αναπληρωτής Διευθυντής και Μηχανικός Δομικών Υλικών της SOM

1. Ελευθερώστε τη φαντασία σας και πείτε μας πώς βλέπετε την πόλη του μέλλοντος, για παράδειγμα σε 100 χρόνια από τώρα;

Κατά τη γνώμη μου, η πόλη του μέλλοντος πρέπει να επιστρέψει στη φύση. Ελπίζω τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης να αποτελέσουν παρελθόν και να είναι διαθέσιμα μόνο σε μουσεία. Η πόλη του μέλλοντος θα είναι πολύ πιο ήσυχη και πολύ πιο καθαρή. Η πόλη θα είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη, ώστε ένα μέρος της φύσης να μπορεί να παραμείνει ανέγγιχτο. Υπάρχει προσδοκία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού, περίπου 2 έως 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, τα επόμενα 25 χρόνια, απαιτώντας την κατασκευή κτιρίων, κατοικιών, χώρων εργασίας και χώρων αναψυχής. Και αν θέλουμε να έχουμε έναν πλανήτη, αυτά τα κτίρια πρέπει να είναι βιώσιμα. Και υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μου - πρέπει να αρχίσουμε να καλλιεργούμε φυτά σε πόλεις, όχι μόνο για την ομορφιά, αλλά για να μας παρέχουν τροφή. Πολλά τμήματα κτιρίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλλιεργηθούν φυτά και να μετατραπούν σε μικρά «αστικά αγροκτήματα».

 

2. Τι σας δίνει έμπνευση στην εργασία;

Πολλά πράγματα που έγιναν μπροστά μου. Δυστυχώς, «δεν υπάρχει τίποτα νέο κάτω από τον ήλιο» και οποιεσδήποτε ιδέες μπορούν να βρεθούν σε προηγούμενα έργα. Η εταιρεία μας SOM έχει μια πολύ μακρά ιστορία, που αντιπροσωπεύει αντίστοιχα τον τρόπο εργασίας και σκέψης. Έχει εμπεδωθεί η σύνδεση της σχέσης μεταξύ αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού.

 

3. Πώς θα περιγράφατε το στυλ σας - την υπογραφή που αφήνετε σε ένα έργο;

Δεν έχω ειδική υπογραφή, κάθε έργο είναι μοναδικό και όλα τα κτίρια SOM είναι πολύ διαφορετικά. Έχουμε πολλά έργα σε όλο τον κόσμο και προσπαθούμε να ταιριάξουμε παντού, χρησιμοποιούμε τοπικά υλικά και προσαρμοζόμαστε στο τοπικό κλίμα. Έτσι κάθε υπογραφή είναι διαφορετική καθότι κάθε έργο είναι διαφορετικό.

 

4. Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και τι διαβάζετε αυτήν τη στιγμή;

Η ιστορία του Empire State Building είναι πολύ ενδιαφέρουσα για μένα. Το τελευταίο βιβλίο που μόλις διάβασα είναι το "Life 3.0" που αφορά στο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

 

5. Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του οποίου τα έργα σας εμπνέουν περισσότερο;

Υπάρχουν μερικοί που με εμπνέουν. Για παράδειγμα, ο Louis Kahn είναι ένας αρχιτέκτονας με εξαιρετικά ενδιαφέροντα κτίρια. Από τεχνικής άποψης, εμπνέομαι από έναν δικό μας αρχιτέκτονα, ο οποίος δούλεψε στη SOM τη δεκαετία του 1950 και αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εφηύρε σχεδόν όλα τα συστήματα για ψηλά κτίρια που χρησιμοποιούμε σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακόμη ένα Mega Project της ΕΤΕΜ!

Τα συστήματα παραθύρων και πορτών της ΕΤΕΜ, Ε45, Ε38, Ε50, Ε75FD και HY40 της Ηyline, θα χρησιμοποιηθούν στην ανέγερση του υπερπολυτελούς Resort Rah Falhu Huraa στις Μαλδίβες.

Steven Kennedy: 5 Ερωτήσεις από την ΕΤΕΜ

Steven Kennedy, Αναπληρωτής Διευθυντής των GRIMSHAW ARCHITECTS

Η ETEM ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ» ΣΥΝΕΝΩΝΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Η ΕΤΕΜ συμμετέχει ένθερμα ως χορηγός στην έκθεση που διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Neiheiser Argyros. Λόγω των έκτακτων συνθηκών περιμένουμε με ανυπομονησία το virtual tour της έκθεσης από το Μουσείο Μπενάκη.

Pablo Zamorano: Απαντώντας σε 5 ερωτήσεις της ΕΤΕΜ

Απαντώντας σε 5 ερωτήσεις της ΕΤΕΜ ο επικεφαλής του τμήματος Γεωμετρίας και Ηλεκτρονικού σχεδιασμού του Heatherwick Studio, κ. Pablo Zamorano.

Miron Mutyaba: Απαντώντας σε 5 ερωτήσεις της ΕΤΕΜ

Ο Miron Mutyaba είναι Επικεφαλής Σχεδιαστής Αρχιτεκτονικού Τμήματος του γραφείου Zaha Hadid Architects.


Δίκτυο συνεργατών Έργα συνεργατών
ΠΟΡΤΕΣ & ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ - ΚΕΛΥΦΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΡΤΕΣ ΡΟΛΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ