5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ETEM ΣΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΗΣ SAOTA, PHILLIPPE FOUCHE!

07/20/2021
5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ETEM ΣΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΗΣ SAOTA, PHILLIPPE FOUCHE!

 1. Αν μπορούσατε να αναλάβετε το ρόλο του προφήτη, πείτε μας πώς βλέπετε την πόλη του μέλλοντος 50 χρόνια από τώρα; Ποια θα είναι η αρχιτεκτονική του μέλλοντος;

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον ρητό ,παρόμοιο με το δικός σας :Ουδείς προφήτης στον τόπο του. «Είναι πιο εύκολο για ένα άτομο να είναι προφήτης έξω από το δικό του χωριό». Είμαι από το Κέιπ Τάουν, από το νότιο τμήμα της Νότιας Αφρικής, που είναι μια σχετικά μια μικρή πόλη, και με την ομάδα μου έχουμε το προνόμιο να είμαστε σε θέση να αναλάβουμε το ρόλο των «προφητών» κοιτάζοντας τις μεγάλες πόλεις στο εξωτερικό και να αντλούμε έμπνευση. Δεν είμαι ειδικός στον αστικό τομέα και είναι δύσκολο για μένα να προβλέψω ποια τεχνολογία μπορεί να μας φέρει το μέλλον. Αλλά αν πρέπει να μαντέψω, νομίζω ότι οι πόλεις του μέλλοντος θα αποτελούνται από διαφορετικά οικοσυστήματα που επιτρέπουν στη φύση να λειτουργεί μέσα σε αυτα. Αυτό θα αποκαταστήσει την ισορροπία στο περιβάλλον.

2.Εάν μπορείτε να θυμηθείτε μόνο ένα από τα έργα σας - ποιο θα είναι;

 Το επόμενο. Πάντα κυνηγώ το επόμενο έργο μου και προσπαθώ να είμαι καλύτερος. Είμαστε μια αναπτυσσόμενη εταιρεία, αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 60 χώρες και 122 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μαθαίνουμε από τις διάφορες κοινότητες στις οποίες εργαζόμαστε και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι στην αλληλεπίδραση με τη φύση και τη βελτίωση της ζωής μας σε αυτές τις κοινότητες.

 3.Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και τι διαβάζετε αυτήν τη στιγμή;

 Αυτή τη στιγμή διαβάζω ένα βιβλίο του Bjarke Ingels - Hot to Cold, το οποίο παρουσιάζει τις διάφορες επιλογές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω συγκεκριμένων έργων.

 4.Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία;

 "The Big Lebowski" από τους αδελφούς Cohen. Αυτή είναι μια παλιά ταινία που μου αρέσει πολύ. Από πρόσφατες ταινίες, μου αρέσουν οι επιστημονικές παραγωγές όπως το τελευταίο Blade Runner.

 5.Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του οποίου τα έργα σας εμπνέουν περισσότερο;

 Ο αρχιτέκτονας Jacques Herzog, ο οποίος είναι ένας από τους δημιουργούς της Tate Modern Gallery και έχει πολλά αναγνωρισμένα διεθνή έργα. Δείχνει μια εξαιρετική προσέγγιση στον κάθε γεωγραφικό τόπο και πώς πρέπει να συνδέεται το κάθε έργο με αυτόν,  κι αυτή του η προσέγγιση πραγματικά  με εμπνέει.

211
Share