ΠΕΡΙΔΙΑΒΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

07/20/2021
ΠΕΡΙΔΙΑΒΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Όλο και περισσότερο η μοντέρνα αρχιτεκτονική εξετάζει το σχεδιασμό ενεργειακά ανεξάρτητων κτιρίων με "πράσινη αρχιτεκτονική". Τα σύγχρονα έργα αρχίζουν να ενσωματώνουν όχι μόνο βιώσιμα υλικά αλλά και ολόκληρα τοπία και συστήματα γης. Ταυτόχρονα, ο πιο σημαντικός σκοπός του 'πράσινου κτίριου' είναι η ελαχιστοποίηση της χρήσης νερού, η βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, η παραγωγή λιγότερων αποβλήτων, η διατήρηση των φυσικών πόρων και, συνεπώς, η παροχή στους κατοίκους ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και εργασίας.

Η κατάταξη του πιο πράσινου ή του πιο βιώσιμου κτηρίου στον κόσμο είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει, οπότε επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας. Αυτά τα έργα - τα οποία υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης - καταδεικνύουν μια διαφορετική προσέγγιση απο τους αρχιτέκτονες και κατασκευαστικές εταιρείες κατά την εφαρμογή των μηχανικών προσόψεων, τολμηρού σχεδιασμού, αλλά και καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών.

Hyperion Towers - Νέο Δελχί, Ινδία

Οι Hyperion Towers αναμένεται να γίνουν πραγματικότητα το 2020 και να αλλάξουν την εμφάνιση του Νέου Δελχί. Ο παρισινός αρχιτέκτονας Vincent Calebaut, εμπνευσμένος από τα ψηλά δέντρα του Hyperion στη βόρεια Καλιφόρνια, σχεδίασε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κτίριο που θα παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι οι κάτοικοί του μπορούν να ξοδέψουν. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι πύργοι θα ενσωματώσουν τις αστικές εκμεταλλεύσεις με μια ειδική περιοχή σποράς και κατοικίδια ζώα για την παραγωγή γάλακτος και κρέατος. Στη συνέχεια, τα γεωργικά προϊόντα θα χρησιμοποιηθούν για εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Apple Campus 2 - Silicon Valley, ΗΠΑ

Η υλοποίηση αυτού του έργου δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά ο Γενικός Διευθυντής της Apple Tim Cook το αποκαλεί ήδη το πιο πράσινο κτίριο στον πλανήτη. Η επιθυμία της Apple είναι να τροφοδοτήσει ολόκληρη την πανεπιστημιούπολη με 100% ανανεώσιμη ενέργεια και η εταιρεία υπόσχεται να φυτέψει τουλάχιστον 7.000 νέα δέντρα.

Η Apple εκτιμά τη μέγιστη κατανάλωση ενέργειας σε όλη την πανεπιστημιούπολη (548.000 τετραγωνικά μέτρα) - συμπεριλαμβανομένων των χώρων γραφείων, των ερευνητικών κέντρων, των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και άλλων κτιρίων - περίπου 142.000.000 kWh ετησίως. Με βάση τη συνολική έκταση όλων των κτιρίων του ιστότοπου, το Apple Campus 2 θα έχουν την ένταση της κατανάλωσης ενέργειας περίπου 257 kWh / m2

TheSustainabilityTreehouse - Bechtel Reserve, ΗΠΑ

Αυτό το καταπληκτικό κτίριο βρίσκεται στο Bechteland, έχει σχεδιαστεί για περιβαλλοντική εκπαίδευση. Αυτό είναι πράγματι ένα σπίτι ανάμεσα σε δέντρα που υψώνονται στον πυθμένα αυτού του φυσικού καταφυγίου. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τα διαφορετικά επίπεδα ενός οικοσυστήματος καθώς περνούν από το ξύλινο σπίτι. Μπορούν ακόμη και να δείτε πώς λειτουργεί το κτίριο μέσα, να μάθετε για το σύστημα καθαρισμού νερού, εναλλακτικές πηγές ενέργειας και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες.

Τεχνικό Πανεπιστήμιο Nanyang - Σιγκαπούρη

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης είναι ένα φανταστικό παράδειγμα οικολογικής αρχιτεκτονικής που είναι βιώσιμη και εντυπωσιακή.

Αυτό το κτίριο έχει πέντε ορόφους με πολλά γυάλινα πάνελ. Το αποτέλεσμα είναι η επίτευξη υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς το κτίριο έχει σχεδιαστεί σε έναν περιστρεφόμενο ημικύκλιο που ελαχιστοποιεί την απώλεια θερμότητας.

Ταυτόχρονα, οι στέγες αυτού του κτηρίου είναι εντελώς πράσινες και καλύπτονται από γκαζόν, συνδυάζοντας αστικά και αγροτικά τοπία. Από τη μία πλευρά, αυτές οι περιοχές παρέχουν τέλεια απομόνωση και από την άλλη, χρησιμεύουν ως χώροι για τη συγκέντρωση των μαθητών.

175
Share